Editia online a Times a anuntat ca Microsoft, despre care se credea ca va majora oferta initiala de 44,6 miliarde dolari in lichiditate si actiuni, va incerca sa nominalizeze o lista de directori pana la 13 martie, in cazul in care boardul Yahoo nu va incepe discutiile, informeaza NewsIn.

Un purtator de cuvant al Yahoo a refuzat sa comenteze, spunand ca nu va raspunde zvonurilor sau speculatiilor.

O sursa avizata a declarat pentru Reuters ca o incercare alternativa de preluare ar costa in jur de 20-30 milioane dolari, insa sursa nu cunostea decizia Microsoft de a pune in practica aceasta masura.

Presedintele Microsoft, Bill Gates, a declarat luni pentru Reuters ca nu este "nimic nou" in procesul de preluare Yahoo. "Am retransmis ceea ce noi consideram o oferta foarte corecta", a mai spus acesta.
Cele doua companii sunt intr-un impas in ceea ce priveste oferta nesolicitata de a prelua Yahoo. Microsoft a oferit 31 dolari in numerar si actiuni pentru fiecare actiune Yahoo, propunere respinsa de consiliul companiei informationale, pe motiv ca este subevaluata.

Microsoft a replicat ca oferta este "corecta si completa", insa nu a precizat ce va face de acum inainte. Afacerea valoreaza in prezent 41,6 miliarde dolari, in urma unei scaderi a cotatiei actiunilor Microsoft.
Cheltuielile pentru angajarea unor avocati si a unor firme de solicitare pentru a pune in practica planul alternativ este numai o fractiune din costul pe care l-ar plati Microsoft pentru majorarea ofertei. Fiecare dolar pe actiune adaugat ofertei ar costa Microsoft inca 1,4 miliarde dolari.

Daca Microsoft decide sa aprobe planul alternativ, va nominaliza o serie de directori pentru a prelua controlul consiliului Yahoo si pentru a aproba propunerea companiei. Nominalizatii ar fi votati in cadrul intrunirii anuale a actionarilor Yahoo, ce va avea loc in iunie.

Prin punerea in practica a unei oferte ostile, Microsoft risca si pierderea valorii companiei Yahoo. Spre deosebire de companiile manufacturiere cu active fixe, unul dintre principalele active ale Yahoo este talentul ingineresc, iar o preluare ostila de catre Microsoft ar putea determina un "exod al inteligentei" catre Google Inc sau alte companii concurente.