Piata serviciilor IT din Romania, 211,8 mil. euro in 2007 “Pentru 2007, estimam o crestere de aproximativ 20% a serviciilor IT din Romania, structura pietei fiind una stabila, si anume cresteri relativ egale pe toate subtehnologiile. In ceea ce priveste anul 2008, investitiile in servicii IT vor creste cu 19,6%. Competitia acerba va fi un factor marcant al acestui an, iar companiile nationale, internationale si multinationale se vor lupta pentru cote cat mai mari din investitiile locale, straine si fondurile structurale europene destinate serviciilor IT”, a spus Calin Mirea.

Serviciile de suport si integrare de sistem vor continua sa domine piata serviciilor IT, iar contractele tip proiect vor deveni din ce in ce mai raspandite in decursul anului 2008, a adaugat analistul.

Valoarea totala a pietei IT din Romania ar putea inregistra in 2008 o crestere de 11%, pana la 1,37 miliarde de euro, insa ritmul de crestere va fi mai scazut decat cel din 2007, cand piata IT a avut o ascensiune de 16,7%, potrivit ultimului studiu al IDC, de la jumatatea lunii ianuarie.