De ceva timp, politicile “verzi” ii bantuie si pe jucatorii din industria IT. Au inceput sa dezvolte produse cu consum scazut de energie, sa initieze campanii de reciclare sau sa foloseasca materiale reciclabile in diverse componente. Iar daca preturile noilor produse “mai prietenoase” cu mediul sunt peste media pietei, avantajele financiare se regasesc in facturile la curent electric. “Pentru fiecare dolar cheltuit pe hardware de computer, 50 de centi vor fi cheltuiti pe electricitate”, spunea anul trecut la o conferinta internationala presedintele Fujitsu-Siemens, Bernd Bischoff.

De curand, Lenovo si AMD au efectuat un studiu printre mai multi manageri IT din diverse tari europene. 60% dintre subiecti nu folosesc computere “eficiente energetic”. In Franta si Marea Britanie procentul era peste medie, 66%, respectiv 65%.

Germania, in schimb, s-a dovedit cea mai eco, fiind sub media sondajului: 50%. Iar alaturi de aceste rezultate concrete trebuie puse si frumoasele intentii ale managerilor: patru din cinci persoane intervievate s-au aratat dispuse sa plateasca mai mult pentru produse “eficiente energetic”. Deocamdata, intre intentie si fapta ramane un pret pe care companiile il au de acoperit.