Cand o companie puternica precum NVIDIA doreste sa atace segmentul dispozitivelor mobile, putine obstacole ii pot sta in cale. Astfel se face ca in cadrul Mobile World Congress au prezentat APX 2500, o platforma care va sta la baza multor smartphone-uri ce vor fi lansate in viitor.

APX 2500 se bazeaza pe un procesor ARM11 la 750 Mhz, modificat pentru a include si un accelerator 3D performant. Noua platforma suporta display-uri cu rezolutii de pana la 1280 x 1024 pixeli, camere foto de pana la 12 MPx, output composit si S-video.

Nucleul GeForce ULP (ultra low power) include OpenGL ES 2.0 si Microsoft Direct3D Mobile, promitand o experienta grafica 3D nemaivazuta pana acum pe telefoanele mobile. Mai mult chiar, noul chip suporta si playback HD 720p, putand reda 10 ore in continuu material video de inalta definitie.

APX 2500 furnizeaza suficienta putere 3D chiar si pentru rularea in cele mai bune conditii a jocurilor cu o grafica bogata in detalii. Quake III Arena a putut fi jucat pe dispozitivul creat de NVIDIA pentru demonstratii live, multe alte titluri nu foarte pretentioase putand fi oricand jucate!