Contractul va fi incheiat pe o durata de sapte ani si vizeaza sediile Unilever din America, Asia, Africa, Turcia si Orientul Mijlociu. Conform prevederilor acestui contract, HP va gestiona procesele si serviciile IT ale companiei Unilever, inclusiv centrele de date corporate, serviciile de messaging si directory, sistemele de gazduire internet si intranet, serviciile de recuperare in caz de dezastru si externalizarea a 4.500 de servere si medii de stocare multi-vendor UNIX si Windows.

"HP are o abordare distincta a colaborarii noastre, sustinuta de o expertiza puternica in livrarea serviciilor globale. Acest contract reprezinta o extindere fireasca a relatiei noastre actuale. Ambele parti isi doresc utilizarea expertizei HP in scopul asigurarii accesului companiei Unilever la o tehnologie de inalta calitate, cu preturi substantial mai mici", a declarat purtatorul de cuvant al Unilever, Neil Cameron.

In urma acestui parteneriat, aproximativ 250 de angajati Unilever vor fi relocati la HP. "Suntem nerabdatori sa demaram acest proiect. Prin adaptarea mediului IT al Unilever la nevoile businessului, vom contribui la imbunatatirea performantei afacerii si la scaderea costurilor operationale", a declarat vicepresedintele senior si general manager al HP Services pentru EMEA, Pablo Sanchez-Lozano.