Bill Miller, princuipalul broker din cadrul Legg Mason Inc, a estimat ca valoarea corecta a actiunilor Yahoo este aproape de 40 dolari/actiune, comparativ cu oferta initiala a Microsoft, de 31 dolari/actiune. "Microsoft va trebui sa majoreze oferta daca vrea sa incheie aceasta afacere", a declarat Miller. "Va fi foarte greu ca Yahoo sa gaseasca o alternativa cu o valoare mai mare decat cea oferita de Microsoft in cele din urma", a mai transmis Miller.

Analistii considera ca declaratiile facute de Miller vin in contextul in care importanti investitori institutionali din cadrul Yahoo au facut demersuri neoficiale pentru a incheia afacerea.

Yahoo a refuzat luni oferta Microsoft, care este evaluata in prezent la 41,7 miliarde dolari, motivand ca nu apreciaza corect valoarea audientei vaste a Yahoo, investitiile in publicitatea pe internet, generarea de lichiditate si perspectivele de crestere la nivel international.

Microsoft a raspuns in aceeasi zi, sustinand ca oferta este "completa si corecta", insa nu a precizat ca nu va majora pretul.

Analistii estimeaza ca Microsoft va creste oferta la cel putin 35 dolari/actiune, insa unii considera ca ar putea fi determinata sa ofere chiar 40 dolari/actiune.

Yahoo continua sa piarda cota de piata in domeniul cautarii pe internet in favoarea Google Inc. Cel de-al doilea scenariu posibil, in procent de 30% potrivit estimarilor Citigroup, este ca Yahoo sa ramana independenta si sa cedeze cautarea pe internet companiei Google.