Oamenii nu constientizeaza cat de mult valoreaza un lucru decat dupa ce il pierd..E trist ca unii dintre noi nu se pot bucura in voie si viata ii face oarecum prizonieri in propriul trup. Pentru toti cei ce sufera de un handicap (in cazul de fata lipsa membrului superior), inventivul Dean Kamen a pregatit cea mai performanta proteza, care permite miscari apropiate de cele facute de “modelul” natural!

Cum se poate ca unii oameni sa aibe asemenea probleme? Majoritatea sunt accidente de munca, pierderi nefericite in razboaie, malformatii congenitale (lipsa mugurilor brahiali din care se dezvolta membrele) sau ambutatii chirurgicale din diverse cauze (gangrene cu potential de septicemie, trombembolisme cu ischemie acuta periferica, infectii severe etc.). Gata cu lectia de medicina! Sau poate ca nu..

Proteza este confectionata din aluminiu si cantareste 3.6 kg (atat cat cantareste in medie membrul superior). Atasarea de corp nu se face ca in modul conventional cu un material sintetic care acopera restul bratului, putand astfel exista un disconfort serios. Dispozitivul se conecteaza la un exoschelet care imbraca cutia toracica, oferind o fixare puternica ce permite chiar si ridicarea de greutati!