Este un centru dedicat aplicatiilor de business de tip CRM si ERP, unde se pun acum bazele unui proces de invatare a acestor arhitecturi software cu ajutorul unei programe tehnologice la nivel mondial, fapt ce ii va ajuta pe studenti sa dobandeasca abilitati de lucru cu tehnologiile de varf relevante. Mai departe, acesti studenti impreuna cu profesorii lor si firmele din industrie vor putea stabili si desfasura aici teme de cercetare al caror rezultat sa creasca, in final, competitivitatea proiectelor romanesti din domeniu.

"In Romania ne-am obisnuit sa vorbim de ani de zile despre oportunitatea imensa pe care o avem noi romanii datorita comunitatii de profesionisti in tehnologia informatiei, spune Silviu Hotaran, director general al Microsoft Romania. Iata, insa, ca astazi constatam ca aceasta oportunitate este oarecum franata de insuficienta fortei de munca. Eu nu as exagera, toata lumea se teme mai mult decat e cazul, dar totusi este bine sa ne punem aceasta problema. Deja salariile, despre care se spunea ca reprezinta un avantaj prin nivelul lor scazut, pentru investitori, cresc cu rapiditate si atunci trebuie sa ne punem intrebarea ce alt avantaj putem gasi pentru a atrage in continuare investitii straine".

In ceea ce priveste cantitatea, e clar ca aceasta nu este suficienta si va crea mari probleme, dar insuficienta fortei de munca afecteaza direct si calitatea. Or, noi traim acum intr-o lume pe care globalizarea o face tot mai plata, si in care diferenta se poate face doar prin inovatie. Inovatie care are la baza calitatea educatiei. Nu poti sa creezi daca nu esti educat si nu poti fi competitiv daca nu stii cum sa monetizeti ceea ce creezi, sa generezi in ultima instanta proiecte economice si noi locuri de munca.

"Din acest motiv, sistemul educational din Romania are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor, al industriei, al organizatiilor non-guvernamentale, al intregii societati, a adaugat Silviu Hotaran. Iar ceea ce facem noi cu acest Centru de Inovare este foarte important, pentru ca aducem cat mai aproape educatia si cercetarea fata de industrie. Ceea ce o sa se intample de acum inainte, depinde numai de noi. Este foarte important ca acest moment placut sa se transforme intr-un parteneriat pragmatic si durabil. Este important cum vom reusi noi impreuna sa facem acest centru sustenabil."