Vice-presedintele si reprezentantul legal al companiei Google, David Drummond, a declarat intr-un articol aparut pe un blog ca o eventuala fuziune intre Microsoft si Yahoo ar putea submina concurenta pe Internet si le-a cerut membrilor consiliilor de administratie sa impiedice fuziunea.

Drummond a comentat ca puterea companiei Microsoft se bazeaza pe zeci de ani de monopol al sistemului de operare Windows, folosit pentru majoritatea computerelor personale, si pe monopolul Internet Explorer, care este principalul program folosit de consumatori pentru navigarea pe Internet.

Fuziunea propusa de Microsoft cu Yahoo ar combina primii doi furnizori de e-mail, de mesagerie instanta si de portaluri de Internet, ce reprezinta un punct de plecare pentru sute de miloane de utilizatori ce cauta informatii pe Internet.

Reprezentantul Google a adaugat ca Microsoft ar putea incerca sa favorizeze serviciile Microsoft si Yahoo prin directionarea utilizatorilor spre pagini de Internet pe care le detin in loc sa permita clientilor sa aleaga surse concurente.