Din 21 octombrie 2008, orice utilizator va putea beneficia de portabilitate in 10 zile de la depunerea unei cereri la furnizorul la care este abonat.

“Posibilitatea abonatilor de a-si pastra numarul de telefon atunci cand isi schimba furnizorul le asigura acestora o mai mare libertate de alegere si indeparteaza o bariera in dezvoltarea concurentei in sectorul comunicatiilor electronice", a declarat presedintele Autoritatatii Nationale pentru Reglementarea in Comunicatii si Tehnologia Informatie (ANRCTI), Dan Georgescu.

Analistul telecom Nicolae Oaca considera ca operatorii telecom mici sunt cei care vor avea de castigat de pe urma proiectului, batalia devenind astfel mai apriga pe piata de telefonie mobila.

“Cred ca vor fi favorizati operatorii mici precum Cosmote, Telemobil sau RCS&RDS, care vor incerca sa castige clienti de la furnziorii mari de telefonie mobila (Vodafone si Orange). Similar, in telefonia fixa, vor avea de castigat operatorii alternativi ca RCS&RDS si UPC, insa impactul va fi mai mic, din cauza interesului redus pentru telefonei fixa, a migratiilor care au avut loc dupa liberalizarea pietei in 2003”, a spus Oaca.