De ce scade profitul Yahoo!? Yahoo a anuntat de asemenea un nou acord cu firma AT&T Inc, ceea ce, potrivit analistilor, va aduce mai putin profit in anul 2008, vorbind despre un plan de reducere a 1.000 locuri de munca.

"As clasifica rezultatele ca fiind mediocre, iar estimarile companiei ca fiind precaute", a declarat administratorul de fonduri al Jacob Internet Fund din Los Angeles, Ryan Jacob.
"Cred ca Yahoo transmite faptul ca va cheltui mai mult in 2008 pentru a recastiga pozitia competitiva impotriva firmei Google", a adaugat Jacob.

Profitul Yahoo in trimestrul al patrulea al anului fiscal a scazut cu peste 23%, la 205,7 milioane dolari, sau 15 centi pe actiune, de la 268,7 milioane dolari, sau 19 centi pe actiune acum un an, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Venitul total a crescut cu 8%, la 1,83 miliarde dolari, iar venitul ce exclude plata catre partenerii din publicitate a crescut cu 14%, la 1,4 miliarde dolari.

Analistii chestionati de Reuters au estimat in medie castiguri pe actiune de 11 centi si un venit de 1,41 miliarde dolari.