Revolutia Internetului a acaparat si device-urile implicate intr-o mai buna comunicare online. Prin urmare, pe piata au aparut diferite modele de camere web din ce in ce mai sofisticate. Este si cazul modelului cu senzor CCD, care furnizeaza imagini foarte bune si a carui conexiune permite transferul rapid al imaginilor catre PC. Acest model are caracteristica de a recunoaste automat mai multi useri.

Exista de asemenea modele ce vin in ajutorul celor care vor sa isi monitorizeze casa de la distanta. Acestea sint webcam-uri care, conectate la un computer cu ajutorul softului inclus sau la orice server, pot transmite live imagini din spatiul dorit sau pot trimite mail la adresa dorita la orice detectare de miscare.

Totodata, sint modele de aparate care pot capta 30 de cadre pe secunda, receptioneaza si arhiveaza imaginile si mailurile, fiind compatibile cu diferite servicii de Messenger, precum cel al Yahoo! si cel oferit de MSN.

CreativeWebcam Live! Ultra Notebook

Modelul are un senzor CCD care furnizeaza imagini foarte bune la rezolutie VGA (640x480), are o rezolutie foto maxima de 1,3 megapixeli si microfon incorporat. Conexiunea USB 2.0 permite transferul rapid al imaginilor catre PC, iar software-ul Multi Person Smart Face Tracking recunoaste automat mai multi useri. Pret: 324,60 lei. Produsul poate fi achizitionat din magazinele Flamingo.

Genius IPCam Secure 300R

Modelul vine in ajutorul celor care doresc sa monitorizeze de la distanta casa, apartamentul sau orice alt spatiu dorit. Are functia infrared cu ajutorul a 6 LED-uri pentru vizibilitatea clara pe timp de noapte, dar si cu lentile noi pentru o claritate a imaginii color foarte ridicata. Odata conectata la un computer cu ajutorul softului inclus sau la orice server, IPCam Secure poate transmite live imagini din spatiul dorit sau, cu functia de inregistrare prin detectarea miscarii activata, cu ajutorul softului inclus, IPCam trimite un mail la adresa dorita la orice detectare de miscare. Camera de securitate de la Genius vine cu softurile de transmitere a imaginilor si cele pentru instalarea a 4 camere simultan incluse. Totodata, IPCam 300R poate fi instalata oriunde, pe tavan, plafon sau pe perete cu ajutorul piciorului reglabil, inclus in pachet. Pret: 89 de euro. Produsul poate fi gasit in magazinele partenere Genius.