Serviciul Youtube for mobile, disponibil pana acum doar prin inter-mediul Verizon, Helio si iPhone-ul lui Apple, va putea fi utilizat pe orice telefon mobil care suporta formatul video si care are activat serviciul 3G al oricarui operator de telefonie mobila. Potrivit YouTube, numarul acestora se ridica la aproximativ 100 de milioane de dispozitive in intreaga lume.

"Incercam sa recream aceeasi experienta YouTube pe care o ai la calculatorul de la birou sau la laptop pe telefonul tau mobil", a declarat Dwipal Desai, mobile product manager la YouTube. "Credem ca vom reusi sa obtinem un serviciu popular, folosind experienta acumulata cu celelalte servicii pe care le oferim", a declarat el.

Acum, pe telefoanele mobile se poate accesa o versiune "light" a playerului de clipuri video, dar accesul a fost limitat, la inceput, pentru abonatii Verizon Wireless, unde este actionar si Vodafone. Dwipal Desai a recunoscut ca in ciuda acordului cu Verizon nu toti utilizatorii de telefoane puteau intr-adevar sa vada videoclipuri pe celular. De fapt, pe majoritatea telefoanelor nu se putea utiliza serviciul din cauza tehnologiei care presupune utilizarea unor telefoane inteligente.

De aceea, YouTube, care are in mod obisnuit cateva sute de milioane de utilizatori in fiecare luna, a anuntat ca va face sectiunea sa pentru telefoane mobile accesibila pentru cat mai multe platforme si sisteme de celulare, pentru a castiga cat mai multi utilizatori. "Ne gandim sa cream intai o masa mare de utilizatori ca potentiala audienta si apoi ne vom gandi si la metoda prin care o sa castigam bani", a declarat oficialul YouTube.