Daca laptop-urile si pc-urile low-cost au deschis pleiada superlativelor lansate pe piata inca din primele zile ale anului, urmatoarele noutati au vizat mai putin partea pecuniara a lucrurilor si s-au adresat segmentului de consumatori care sunt preocupati mult mai mult de design si stil.

Cel mai usor laptop
Mai repede insa a ajuns la noi cel mai usor laptop din lume - Toshiba Portege R500, care in versiunea "single spidle" cantareste numai 779 grame, cu aproximativ 100 de grame mai putin decat cele mai bune modele cu care concureaza. Acesta este si primul notebook creat de Toshiba care este dotat cu flash SSD (Solid State Drive) de 64 GB. si in acest caz compromisul a vizat unitatea optica, dar cel putin exista alternativa: versiunea "dual spindle", care include un DVD-SuperMulti Drive intr-un sistem de 19,5 mm. Pentru a obtine acest aspect ultracompact, Toshiba a utilizat un patent propriu High Density Mounting Technology, pentru a crea o placa de baza miniaturala ce permite montarea componentelor pe ambele parti ale acesteia. "Daca doresti sa progresezi in domeniul computerelor mobile, trebuie sa tii cont de intreaga lista de necesitati pe care o are utilizatorul atunci cand proiectezi un dispozitiv portabil, a aratat Thomas Teckentrup, director general EMEA marketing in cadrul Toshiba. Reducerea greutatii unui laptop este partea cea mai usoara. Marea provocare apare atunci cand adaugi noi functionalitati, mentinand in acelasi timp si un nivel ridicat al calitatii produsului." Pretul se invarte in jur de 9.500 lei. z

Cea mai subtire camera foto
Benq a anuntat cea mai subtire camera foto din lume, de 8 MP, cu o grosime a carcasei de aprox 9,8 mm. Benq DC-X800 va fi echipata cu un ecran LCD de 3", zoom optic de 3x, Face detection si stabilizator de imagine. Cu toate dimensiunile sale reduse, au fost incluse si functii suplimentare ce nu pot fi trecute deloc cu vederea: un player de imagini video in format divx, filmare in format mpeg4 la rezolutie de 640x480 (VGA) si 30 de cadre/s, precum si player de fisiere MP3. Fiind o camera slim, memoria folosita este, de asemenea, de dimensiuni reduse, respectiv MicroSD cu o capacitate maxima de 4 GB. Camera va fi disponibila in intreaga lume pana la finalul lunii martie.

Cel mai subtire ecran lCD
Compania japoneza Sharp a proiectat cel mai subtire ecran cu cristale lichide (LCD), cu o grosime de 0,68 mm, si a anuntat ca intentioneaza sa inceapa, din aprile 2008, productia pentru comercializarea ecranelor de 2,2 inci, in special pentru telefoane mobile si camere digitale. Reprezentantii companiei au declarat ca pretul ecranului va fi similar cu al celor deja existente. La randul lor, aceste ecrane de mica grosime vor ajuta producatorii sa proiecteze mobile si camere digitale mai usoare si mai subtiri.