Conform cotidianului Wall Street Journal, grupul doreste sa concedieze mai multe sute de angajati, pentru a termina anul 2008 cu un nivel al personalului egal cu cel din anul precedent, intarind echipele unor divizii considerate prioritare si eliminand slujbe din alte sectoare.

Site-ul specializat Silicon Alley scrie ca Yahoo! ia in calcul concedierea a 15%-20% din efective, reprezentand 1.500-2.500 de angajati.

Yahoo! incearca sa isi sporeasca rentabilitatea, intr-o perioada in care activitatea proprie sufera din cauza unei concurente tot mai dure venite din partea rivalului direct Google.

Titlurile Yahoo! s-au depreciat cu peste 17% de la inceputul lunii decembrie, scazand de la 25 dolari la 20,78 dolari pe actiuni, conform ultimelor cotatii de la sfarsitul saptamanii trecute. Din aceasta cauza, inca de la inceputul verii, Yahoo! si-a reorganizat managementul de top, aducand in functia de director executiv pe fondatorul grupului, Jerry Yang.

Yahoo! incearca sa faca fata astfel, concurentei grupului Google, care se impune pe piata publicitatii online, principala sursa de venituri al celor doua companii.

Yahoo! a anuntat o scadere de 4,6% a profitului net obtinut in al treilea trimestru din 2007, la 151,3 milioane dolari, din cauza majorarii cheltuileilor de marketing si a unei cresteri a veniturilor de doar 12%, la 1,76 miliarde dolari, sub nivelul de crestere al pietei publicitatii online.

Pe plan mondial, Google obtine peste 32% din veniturile pietei publicitatii online in timp ce Yahoo! obtine doar 20%, in centextul in care in urma cu doi ani cele doua companii erau la egalitate.