NASA intentioneaza sa lanseze un joc MMO (Massively Multiplayer Online) dedicat studentilor, care sa le permita participarea la proiecte ingineresti si tehnologice de ultima generatie. Agentia cauta in prezent companii care sa creeze platforma jocului, ele urmind sa-si prezinte ofertele pina pe 15 februarie, informeaza BBC News. Reprezentantii agentiei spatiale americane considera ca jocul ii va ajuta sa selecteze noua generatie de oameni de stiinta care vor duce explorarea spatiala mai departe. „Jocul va asigura pregatirea pentru o cariera in domeniu intr-un mod mult mai avansat decit studiul cu ajutorul cartilor si va avea un cost mult mai redus decit un program de internship“, mentioneaza comunicatul NASA.

Jocurile devin din ce in ce mai importante in procesul de educare si sint utile pentru a transmite o gama variata de abilitati, considera cei din spatele proiectului. „Lumile virtuale create cu acuratete stiintifica permit studentilor sa testeze reactiile chimice la nivel celular, sa exerseze manevrarea si repararea echipamentelor costisitoare si sa experimenteze conditiile de gravitatie redusa“, se mai arata in comunicat. MMO-ul sustinut de NASA le va permite studentilor sa cocheteze cu o potentiala cariera in tehnologie, inginerie si matematica, oferindu-le in acelasi timp un game play captivant.

NASA este prezenta deja in universurile virtuale tridimensionale. Agentia detine o insula in jocul Second Life, pe care persoanele interesate de programele spatiale se pot intilni pentru a-si impartasi idei si pentru a realiza diferite experimente. CoLab, asa cum este numit ostrovul digital al impatimitilor de calatorii in spatiu, a fost dezvoltat de cercetatorii de la NASA Ames Research din San Francisco. Ei spera ca acest mediu virtual va permite publicului sa ia parte indirect la diferite misiuni.