"Avem deja un contract cu autoritatile nationale si regionale si suntem in mod clar deschisi la dialog cu toti actorii implicati", a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant al grupului finlandez, Arja Suominen.

"Insa ne-am indeplinit obligatiile privind conditiile stipulate in contract, in legatura cu subventiile publice. Am informat autoritatile in cadrul stabilit" de catre aceste conditii, a adaugat aceasta.

Nokia a precizat ca a primit de-a lungul anilor 55,5 milioane euro drept subventii de stat de la landul Renaniei de Nord - Westfalia pentru uzina din Bochum precum si zece milioane euro pentru activitatile de cercetare si dezvoltare.

Anuntul privind inchiderea uzinei din Bochum pana la jumatatea anului 2008, precum si concedierea a 2.300 de angajati in Germania a suscitat un val de reactii de indignare in Germania.

Inchiderea uzinei a suscitat indignarea sindicalistilor, iar sindicatul sectorului metalurgic si electrotehnic, IG Metall, a calificat planul social al Nokia drept "o pacaleala nemaipomenita".

Nokia a tinut insa sa precizeze ca nu va reveni asupra decizei sale de a inchide uzina din Bochum.