Numarul utilizatorilor de Internet din Romania a depasit pragul de sapte milioane de persoane la sfirsitul lunii noiembrie, reprezentind o rata de penetrare de 31,4%, piata locala urcind doua locuri, de pe ultima pozitie detinuta in Uniunea Europeana (UE). In perioada ianuarie-noiembrie 2007, totalul navigatorilor pe Internet din Romania a crescut cu circa doua milioane de persoane fata de primele opt luni, la sapte milioane de utilizatori, respectiv 31,4% din totalul populatiei, estimata la 22,27 milioane de locuitori, potrivit datelor InternetWorldStats.

Rata de utilizare a Internetului a crescut, la finele lunii noiembrie 2007, cu 7,5 puncte procentuale peste nivelul din intervalul ianuarie-august. Dupa ce in prima parte a anului trecut a ocupat ultimul loc din UE, raportat la rata de penetrare a Internetului, Romania a urcat, la sfirsitul lunii noiembrie, doua locuri, devansind Polonia, ultima clasata, cu o rata de 29,6%, si Bulgaria, cu 30%, si apropiindu-se de Malta, unde nivelul este de 31,7%. La nivelul intregii uniuni, rata de penetrare a crescut la 55,7%, de la 51,8% la sfirsitul lunii august, respectiv 273,23 milioane de navigatori din totalul celor 490,43 milioane de locuitori.

Olanda avea cel mai ridicat nivel al utilizarii Internetului, respectiv 87,8% din totalul populatiei, cu 15,5 puncte procentuale peste nivelul din august. Urmatoarele clasate sint Suedia, fosta ocupanta a primului loc, cu 77,3%, si Portugalia, cu 73,1%.