Exista o companie belgiana denumita Umicore, care proceseaza deseurile electronice, rezultand materii prime pentru conceperea produselor noi. Umicore are o filiala in Hilliard, Ohio, care primeste in special telefoanele mobile uzate ale americanilor, despre care se stie ca nu tin prea mult un astfel de aparat.

Unde ajung telefoanele mobile dupa ce mor?Stiati ca in 2006 americanii au aruncat aproximativ 3 milioane de tone de electronice? Si mai interesant, acestea contin metale pretioase precum argint, aur sau chiar platina, in cantitati ce-i drept extrem de mici, insa cine stie sa le extraga, poate scoate bani frumosi din aceasta afacere.

Pentru Umicore, cele mai pretioase sunt telefoanele, acestea continand fiecare aur in valoare de un dolar! Anual se vand 1.2 miliarde de terminale, 60% dintre ele inlocuindu-le pe cele existente. In Statele Unite, un telefon mobil este tinut in medie 12 luni. Cumuland aceste informatii, ne facem o idee despre deseurile electronice care ajung in "mana" Umicore.