Potrivit Wall-Street, Nokia renunta la Germania pentru Romania Nokia a anuntat ca fabrica de la Bochum, ce produce accesorii pentru telefoanele mobile, nu este suficient de competitiva, chiar si dupa investitiile facute in plus.

"Ne mutam productia in fabricile existente, in special in Romania, acest lucru incepand in primul trimestru din 2008", a declarat purtatorul de cuvant Nokia, Arja Suominen, adaugand ca procesul de recrutare a inceput deja.

Nokia a anuntat in martie 2007 planul de a construi o fabrica de telefoane mobile in Romania, urmand sa investeasca 60 de milioane euro (89 milioane dolari).

Nokia a anuntat, in martie 2007, ca va infiinta o unitate de productie de telefoane mobile in Romania, investitia fiind estimata la 60 de milioane de euro, adauga Ziua. Compania finlandeza va angaja, pana la sfarsitul anului, o mie de persoane la fabrica din comuna Jucu, judetul Cluj, dubland personalul fata de estimarile initiale, a declarat directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don. Nokia a inceput angajarile pentru deschiderea fabricii, care va avea loc la 11 februarie, a afirmat Don. Potrivit acestuia, recrutarile si angajarile vor continua pe tot parcursul anului 2008, astfel incat pana la sfarsitul anului, numarul de angajati sa ajunga la 1000 de persoane, iar in cele din urma la 3500 in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima.

Conform Cotidianul, Nokia a inceput deja angajarile pentru deschiderea fabricii, care va avea loc in februarie, a afirmat directorul AJOFM Cluj. Potrivit acestuia, recrutarile si angajarile vor continua pe tot parcursul anului 2008, iar numarul angajatilor va ajunge la 3.500 in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima.