Potrivit Wall-Street, Telemobil S.A., o subsidiara a Inquam Limited, furnizeaza in Romania servicii mobile de date si voce 3G sub numele de Zapp, fiind achizitionata in anul 2000 de catre Inquam, o companie care avea ca actionari cu participatii egale Saudi Oger Limited si Qualcomm Incorporated. Saudi Oger Ltd. este de asemenea actionarul principal al Oger Telecom, lider pe pietele in curs de dezvoltare.

Achizitionarea Telemobil S.A. se refera la cumpararea participatiei Qulacomm in Inquam Limited in proportie de 100%, fara ca alti termeni ai acestei tranzactii sa fie facuti publici.

Telemobil este primul operator CDMA din lume care a lansat servicii comerciale 3G in banda de 450 MHz. De curand, Telemobil a castigat licenta de spectru UMTS in banda de 2100 MHz si in scurt timp va incepe o expansiune masiva a retelei sale utilizand aceasta frecventa.

Jurnalul National adauga ca reteaua Zapp se bazeaza pe tehnologia CDMA (frecventa de 450 MHz). In octombrie 2006, operatorul roman a castigat si o licenta 3G. Fondul Saudi Oger este proprietarul operatorului de telecomunicatii Oger Telecom, prezent pe pietele din Arabia Saudita, Liban, Iordania, Africa de Sud si Turcia.