MG730 suplineste cu brio camerele foto, avand un senzor CCD de 7.2 Mpx, tocmai bun pentru captarea imaginilor statice. Procesorul Gigabrid, proprietar JVC, scade acum nivelul de zgomot in poze cu pana la 30%.

Lentilele sunt marca Konica Minolta, si asta spune multe despre calitatea pozelor efectuate. Acestea pot avea maxim 3072 x 1728 pixeli in mod 16:9 si 3072 x 2304 pixeli in mod 4:3. Trebuie mentionat faptul ca lentilele sunt capabile de un zoom optic 10X.

Cel mai mic camcorder cu HDD din lume!Inovativa la camera JVC este suprafata laser asezata in stanga display-ului de 2.7 inch, mult mai precisa decat o suprafata touchpad. Aceasta, denumita "Laser Touch Operation" permite un scroll rapid printre clipurile efectuate, dar si o navigare mai facila prin meniuri.

Un blit puternic poate ilumina cadrele mai intunecate, el putand fi utilizat si in mod video. Stocarea se face pe hard diskul intern de 30 GB, sau pe carduri microSD. Producatorul afirma ca se pot stoca pana la 31 de ore de material video..