Cei care doresc sa isi achizitioneze un detector de radar trebuie sa tina cont, in primul rind, de sensibilitatea detectorului sau, altfel spus, de raza de detectie a radarului. In general, aceasta distanta variaza intre 100 si 1.500 de metri. Exista insa mai multi factori de care depinde aceasta raza. „Distanta variaza de la un detector la altul - cele performante au o raza de detectie mai mare, dar distanta este influentata si de alti factori: pozitia aparatului radar fata de autovehicul, daca aparatul radar este stationar sau in miscare. Mai intervin, de asemenea, si conditiile meteo: ceata, ploaie“, explica reprezentantii unui magazin de specialitate.

Un alt criteriu important de care trebuie sa se tina cont in decizia de achizitionare este selectivitatea, adica insusirea detectorului de a face diferenta dintre o alarma falsa si aparatul radar. Aceasta in conditiile in care unele aparate isi avertizeaza utilizatorul la orice dispozitive care folosesc banda X (usile cu celula fotoelectrica, spre exemplu).

Nu in ultimul rind, performanta unui detector, spun specialistii, este data si de modul in care utilizatorul este avertizat de prezenta radarului. Mentionam ca exista doua tipuri de avertizari: vizuale (LED-uri si pictograme) si sonore (care includ sinteza vocala si tonurile distincte pentru fiecare banda detectata). Exista si modele care dispun de un afisaj digital unde sint evidentiate toate semnalele detectate si intensitatea semnalului sau un meniu cu ajutorul caruia se pot configura diverse setari ale aparatului, ca de exemplu activarea sau dezactivarea diferitelor benzi de semnale.

Escort Passport 9500 i

Dispune de tehnologia bazata pe GPS
Ofera protectie totala de 360
Detectare Instant-on (Pulse)
Asigura detectarea aparatelor radar in modul POP
Memoreaza locurile unde a primit alarme false
Are alerta de viteza
Dispune de benzi selectabile
Volumul sunetului se autoregleaza in functie de zgomotul din masina
Are sistemul SWS care opereaza in portiunea de 24 Ghz a benzii K si emite semnale unice si codate care sint detectate de catre detectorul de radar
Pret: 1.559,98 lei
Modelul poate fi achizitionat online de pe m-o.ro

Beltronics Professional RX 75 Plus
Detector de radar/ laser Modular
All Band
Afisaj cu LED-uri
Benzi Radar Selectabile
Functia Mute/AutoMute
Noul Display THREAT
Control Programabil al Luminozitatii
Buton Telecomanda Volum/Mute
Tehnologia SHADOW
Tehnologia avansata BEL
Difuzor Amplificat pentru Avertizari Digitale
Posibilitatea de Orientare in Bord
Circuit de Autocalibrare
Pret: 3.100 lei
Modelul poate fi achizitionat online de la detect.ro