Avantajele sunt certe. Cine nu doreste un sistem cu cat mai putine claburi? Mouse-ul nu poate fi controlat precis in modelarea 3D pentru ca al sau cablu tinde sa se rasuceasca, sa se agate printre celelalte fire, ingreunand lucrul unui utilizator experimentat. Si exemplele pot continua..

Wireless-ul la apogeu: Zero cabluri intre unitate si monitor!

Va amintiti primele boxe cu sateliti care se alimentau prin inductie electromagnetica si ofereau un sunet impecabil fara distorsiuni? Inovatia respectiva a reprezentat un salt important pe piata dispozitivelor entertainment, astfel ca acum producatori celebri precum Logitech, Creative sau Altec Lansing ofera sisteme audio fara fire de legatura intre sateliti.

Daca tot exista mouse-uri, tastaturi, imprimante si chiar scanere wireless, o ultima componenta de baza a unui PC lasa loc unei intrebari. De ce mai avem nevoie de un cablu intre unitatea centrala si monitor?

Wireless-ul la apogeu: Zero cabluri intre unitate si monitor!DisplayLink este o companie cu experienta in domeniul IT, fiind prima care a construit un adaptor ce face posibila conectarea a pana la trei monitoare cu un sistem, folosind simpla interfata USB! Mai nou, pe data de 10 decembrie, DisplayLink si Alereon au anuntat disponibilitatea primului adaptor grafic Wireless USB!

Inventia urmeaza a fi prezentata si in cadrul Consumer Electronics Show ( CES), ce va avea loc intre 7 si 12 ianurie anul viitor! Wireless USB incorporeaza un chip Alereon Worldwide WiMedia Alliance AL5000 si tehnologia DisplayLink Network Display, putandu-se realiza un input-output de rezolutii de pana la 1680x1050 pixeli si 16.7 milioane de culori cu playback video la calitate DVD si timpi de raspuns scazuti.