Functiile sport ale telefoanelor din ziua de astazi devin tot mai sofisticate, tendinta generala fiind cea de inlocuire a antrenorului, acolo unde se poate.

Ultima aplicatie de acest gen a fost lansata, in aceste zile, de Nokia pentru modelele sale de top - N 95 si N95 de 8 GB, softul folosind un accelerometru inclus in telefon, ce poate contoriza numarul de pasi pe care utilizatorul ii face intr-o anumita perioada de timp. Datele obtinute constituie baza pentru calcularea diferitelor statistici - cum ar fi energia consumata, viteza inregistrata sau numarul de pasi parcursi pe o distanta anume. Activity Monitor poate fi considerat un superpedometru cu proprie inteligenta, in sensul ca va permite utilizatorului sa tina un jurnal cu activitatile inregistrate care, alaturi de datele personale ale utilizatorului, ii poate calcula acestuia greutatea si ritmul in care slabeste.

De mentionat este faptul ca aplicatia are nevoie de un card de memorie in telefon pentru a functiona, iar utilizarea accelerometrului va consuma destul de multa baterie, asa ca softul va trebui dezactivat atunci cand nu este folosit.

La randul sau, NTT DoCoMo a lansat in Japonia telefonul mobil de fitness, care masoara in plus si o serie de indicatori de sanatate, ba chiar poate indica si o respiratie urat mirositoare. Conform declaratiilor reprezentantilor operatorului nipon, aceste aparate sunt de un real folos oamenilor de afaceri de varsta medie care se lupta cu tendinta de ingrasare si femeilor tinere care tin cure de slabire.