„Va rugam sa va puneti centurile de siguranta. Acum, puteti sa va logati linistiti“ ar putea sa auda, in viitor, pasagerii din avion. Mai curind decit ceilalti insa, experienta virtuala la inaltime o vor trai americanii. Pentru ca acolo se va testa, de saptamina viitoare, Internetul in avion, dupa cum anunta toata presa din Statele Unite.

JetBlue Airways, American Airlines, Virgin America si Alaska Airlines si-au anuntat deja planurile online, dupa cum scrie ,,New York Times''. Costul aproximativ ar putea fi 10 dolari pe zbor, mai informeaza publicatia americana, dar momentan, si daca va functiona, JetBlue il va oferi gratis.

Desi companiile promit Internet de citiva ani, JetBlue va fi prima companie care isi va tine cuvintul, in cazul in care testul de marti va functiona. Oficialii companiei avertizeaza insa ca la 10.000 de metri inaltime si 800 de kilometri pe ora, pasagerii isi vor aminti de epoca dial-up-ului. Tocmai de aceea, compania nu va taxa inca doritorii de lumi virtuale. „De ce sa ceri bani pe ceva ce nu merge inca foarte bine?“, a explicat intrebator David Neeleman, fondatorul si presedintele companiei, dependent de BlackBerry, dupa cum a recunoscut pentru „New York Times“.