AT&T: Vom avea iPhone 3G din 2008 Terminalul va putea opera si in retelele de generatia a treia (3G), a anuntat executivul companiei AT&T. “O sa il aveti anul viitor”, a spus Stephenson, adaugand ca nu stie care va fi pretul cu care telefonul va iesi pe piata, deoarece Steve Jobs “va dicta care va fi pretul telefonului”.

Apple intentioneaza sa vanda circa 10 milioane de iPhone-uri in intreaga lume anul viitor, ceea ce inseamna ca daca tinta va fi atinsa, producatorul va detine 1% din piata telefoanelor mobile. Pana la sfarsitul lunii septembrie, Apple vanduse deja 1,4 milioane de dispozitive.

Purtatorul de cuvant al companiei Apple, Natalie Kerris, a refuzat sa comenteze declaratiile lui Randall Stephenson.

Recenziile scrise dupa aparitia iPhone-ului pa piata subliniau ca accesul la internet este destul de incet pentru un telefon de asemenea calibru, astfel incat conectivitatea 3G a devinit un udate cu potential major. Steve Jobs declara in luna septembrie ca durata de viata a bateriei cu care este dotat iPhone-ul ar scadea dramatic daca telefonul ar opera in retele mai rapide. Concret, bateria iPhone-ului are o durata de viata de opt ore, iar cipurile pentru retele 3G consuma foarte multa energie. Jobs declara atunci ca spera ca spre finalul anului viitor sa poata incorpora in terminalul produs de Apple un acumulator mai puternic.