Piata computerelor din Romania a continuat sa creasca rapid si in al treilea trimestru al anului, atit ca volum, cit si ca valoare, PC-urile facute in Romania conduc pe segmentul desktop si marcile straine pe notebook, conform unui comunicat al International Data Corporation.

Ultimele date oferite de IDC arata ca numarul de unitati livrate a crescut cu mai mult de o treime de la an la an, ajungind la 193.541 de unitati livrate in trimestrul al treilea din acest an. Valoarea pietei a fost de aproape 165 de milioane de dolari, crescind cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Vinzarile de notebook-uri au crescut cu 92,0% in trimestrul al treilea fata de anul trecut. Piata pentru unitati desktop a crescut cu aproape 17,5% ca numar de unitati livrate, in timp ce numarul de servere x86 livrate a crescut cu o cota solida de 21,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. „Piata PC din Romania a continuat sa prospere si in al treilea trimestru al anului, urmind tendintele prevazute la inceputul lui 2007“, a declarat Calin Mirea, research analyst in cadrul IDC Romania.