MCTI a initiat demersurile pentru reluarea listarii actiunilor Romtelecom "Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) a intiat si va intreprinde in perioada imediat urmatoare toate demersurile necesare pentru reluarea procedurii de listare a actiunilor Romtelecom SA" se arata in comunicat. Aceste demersuri preuspun actualizarea actelor normative necesare pentru reluarea listarii, urmate de initierea procedurilor de selectie a consultantului juridic, precum si a consultantului care va presta serviciile de investitii financiare necesare.

Deciziile strategice cu privire la piata sau pietele pe care urmeaza a fi listate actiunile Romtelecom SA, precum si cele referitoare la succesiunea etapelor vor fi adoptate de MCTI pe baza studiului realizat de consultantul selectat, studiu care va avea in vedere atat evolutia performantelor Romtelecom, cat si conjunctura de ansamblu a pietei de capital nationale si a pietelor internationale.

Ministerul Comunicatiilor anunta saptamana trecuta ca va relua procesul de selectie a unui consultant in vederea lansarii unei oferte publice de vanzare de actiuni a pachetului pe care statul roman il detine la Romtelecom, dupa ce s-a constatat expirarea contractului de consultanta in august 2006. Durata acestui contract fusese stabilita la noua luni.