ABC News pariaza pe Facebook Parteneriatul cu ABC News reprezinta prima asociere a site-ului cu o organizatie de presa. Contractul prevede afisarea reportajelor ABC si a videoclipurilor companiei, participarea membrilor Facebook la dezbateri si pool-uri, toate acestea in cadrul categoriei “U.S. Politics”.

Cele doua companii au anuntat astazi ca se vor implica si in dezbaterile prerzidentiale americane dintre Republicani si Democrati, care vor avea loc anul viitor in New Hampsire, cu trei zile inaintea alegerilor propriu-zise. “Prin acest parteneriat, dorim sa extindem dialogul inainte si dupa dezbatere”, a declarat Dan Rose, vice presedinte Facebook.

Spre deosebire de interventiile publicatiilor The New York Times si The Washington Post in producerea de aplicatii pentru Facebook, colaborarea dintre ABC News si Facebook se anunta a fi mai profunda. “Aceasta ne permite sa participam direct la dezbateri politice, furnizand informatii si invatand din comentariile utilizatorilor”, sustine David Westin, presedinte ABC News.