Compania si-a revizuit in crestere estimarile privind profitul anual, depasind asteptarile pietei.

Nikon, ce se plaseaza pe locul sase pe o piata a camerelor digitale dominata de rivalii japonezi Canon Inc si Sony Corp, si-a urcat estimarile cu 11% pe tot anul curent, ca urmare a vanzarilor solide inregistrate la aparatele digitale "single lens reflex" (SLR) si la modelele de camere compacte.
Cererea robusta la nivel global pentru camerele digitale si deprecierea yenului au sustinut vanzarile pentru Canon, Sony si Olympus in perioada iulie-septembrie, determinand Olympus sa mareasca saptamana aceasta estimarile privind profitul pentru tot anul fiscal care se incheie in martie 2008.

Producatorul de echipamente de mare precizie, ce concureaza de asemenea cu grupul olandez ASML pe piata cipurilor, si-a crescut estimarile anuale de profit operational la 127 miliarde yeni (1,13 miliarde dolari), de la 114 miliarde yeni, peste estimarea medie a 20 de analisti, de 124,9 miliarde yeni.

"ASML face o buna concurenta in Japonia", a declarat vice presedintele Nikon, Ichiro Terato. "Insa suntem pe cale sa obtinem o cota de piata de 40% datorita componentelor ARF", folosite in producerea circuitelor integrate pentru aparatele digitale.