Romania, pe ultimele locuri din UE la penetrarea Internetului In ceea ce priveste structura serviciilor de acces la Internet, ritmul de crestere al penetrarii broadband se apropie de 100% pe an, astfel incat popularitatea conexiunilor dial-up este in scadere. Traficul dial-up a scazut in medie cu 40% pe an in ultimii patru ani, ponderea acestuia in totalul conexiunilor de acces fiind de 33%. In total, rata de penetrare a internetului in Romania a atins valoarea de 21% la jumatatea anului 2007, numar de conexiuni la suta de locuitori.

"Vom discuta despre cum vom promova dezvoltarea serviciilor de acces la internet in banda larga in cadrul conferintei internationale pe care Autoritatea o organizeaza pe 13 noiembrie si vom prezenta acolo si alte disfunctionalitati ale pietei de comunicatii pe care vom incerca sa le remediem in urmatorii trei ani", a declarat presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.

Daca veniturile din serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale au inregistrat cele mai mari rate medii anuale de crestere de 40%, telefonia mobila a devenit cea mai importanta sursa de venituri in cadrul sectorului de 56,7% din totalul veniturilor brute, ambele segmente reusind sa atinga niveluri de penetrare ridicate de 62,5% pentru servicii de retransmisie, respectiv 90,5% pentru telefonia mobila.