"Ne putem astepta ca pentru urmatorii doi - trei ani rata de crestere anuala sa fie aproape de 20%. Sunt mai multi factori care contribuie la cresterea pietei de servicii IT. Nevoia de IT, precum si accesul la tehnologie cresc in fiecare an", a spus Calin Mirea.

Potrivit acestuia, cererea de IT este mare in special in mediul de afaceri. "Orice, de la instalarea unui server, pana la configurarea unui soft specializat si training-ul angajatilor necesita servicii IT de instalare, suport tehnic, personalizare, consultanta si integrare de sisteme. In mediul de afaceri IT-ul a devenit aproape indispensabil", a explicat analistul IDC.

El a mai spus ca la cresterea pietei de servicii IT vor contribui investitiile straine si locale, competitia din mediul de afaceri si cresterea economiei in ansamblul ei.

Citeste si:

Ultimul studiu al IDC, dat publicitatii joi, arata ca piata romaneasca de servicii IT va creste cu 25% anul acesta, datorita aderarii tarii noastre la UE. In conditiile in care anul trecut piata serviciilor IT avea o valoare de 244 milioane dolari, anul acesta ar putea atinge 305 milioane dolari. Potrivit IDC, cresterea pietei de servicii IT de anul trecut a fost de circa 22,3% fata de anul 2005.

"Avand cateva avantaje importante - cum ar fi suprafata si localizare, apropierea culturala de vestul Europei si Statele Unite, puternice abilitati tehnice si lingvistice - Romania devine un competitor extrem de important in domeniul serviciilor IT si, in acelasi timp, o piata de desfacere foarte atractiva pentru jucatorii internationali", declara analistul IDC Calin Mirea.