Conform concluziilor diferitelor companii de analiza, viitorul telefon al Google ar putea fi mai simplu din punct de vedere tehnic, dar mai ieftin decat Apple iPhone.

Saptamana trecuta, Google a anuntat achizitionarea unei companii finlandeze de mici dimensiuni, Jaiku, ce detine patente pentru furnizarea de servicii de mesaje tip SMS. Aeeasta preluare, noteaza USA Today, dovedeste ca Google doreste sa intre puternic in sectorul telefoanelor mobile.

Desi Google nu vrea sa ofere detalii cu privire la strategia pentru GPhone, e sigur ca intentioneaza sa convinga tot mai multe companii sa sponsorizeze rezultatele cautarilor pe motorul Google de pe telefon, la fel ca pe PC.

Potrivit lui Richard Doherty, director de cercetare la compania The Envisioneering Group, Google vrea sa convinga producatorii de telefoane sa construiasca terminale echipate cu un buton special care sa ii duca pe utilizatori direct la o pagina Google si sa ii faca sa utilizeze motorul de cautare cat mai des posibil pentru cele mai diverse informatii. Google spera ca astfel, companiile vor plati pentru a le fi afisata o reclama, simultan cu rezultatele cautarilor.