Tinarul de 23 de ani a sustinut in fata instantei ca a primit datele de acces de la un utilizator de internet pe care l-a cunoscut in spatiul virtual si care ar fi din Constata. El a spus ca barbatul respectiv i-ar fi cerut ajutor la configurarea unor servere si a primit datele de acces ale acestora. "Sustinea ca e serverul sau si am vrut sa-l ajut, iar abia ulterior mi-am dat seama ca ar putea fi vorba de un server NASA”, a spus Victor Faur in fata instantei, informeaza Mediafax.

La solicitatea procurorului, aradeanul nu a stiut sa ofere informatii despre barbatul care i-ar fi pus la dispozitie datele de acces ale serverelor agentiilor americane. El a spus ca avea corespondenta cu acesta si ca se ajutau reciproc in chestiuni informatice si ca a dedus ca e din Constanta pe baza adresei IP pe care o utiliza. “A fost un joc virtual, o provocare si dorinta de a-l ajuta pe acest individ sa-si configureze serverul. Nu am avut beneficii materiale in urma acestor fapte si nu am stiut ca fac ceva ilegal”, a sustinut tinarul.

La solicitarea procurorului, instanta a decis aminarea cauzei pentru 22 noiembrie, pentru a putea fi citate partile vatamate din afara tarii, fiind asteptate si dovezi pentru acuzatiile formulate.