Experienta Wii inseamna, de fapt interactiune totala a utilizatorului cu jocul respectiv. Si pentru ca telecomanda Wii poate fi folosita pe post de racheta de tenis, crosa de golf si cite si mai cite, producatorul recomanda prinderea dispozitivului de incheietura miinii (cu o bratara) pentru ca nu cumva sa il scapati din mina. Cu asta am spus cam tot in legatura cu ce inseamna experienta unui joc Wii. Ce va mai trebuie? O plasma cu diagonala cit mai mare pentru a avea parte de fiorul unic al competitiei. Nintendo nu s-a limitat doar la controllerul Wiimote, cum se numeste telecomanda consolei, ci a pus pe piata si o serie intreaga de alte accesorii printre care Wii Sports Pack (un pachet care transforma telecomanda in racheta de tenis, volan etc), Wii Nunchuk (inca un controller dedicat jocurilor precum boxul), Wii Zapper (transforma telecomanda intr-o arma de foc) si multe altele. Desi poate ca nu "straluceste" la capitolul grafica video precum consolele rivale Sony PlayStation 3 sau Microsoft Xbox 360, Wii-ul de la Nintendo este o adevarata masina de distractie, fie ca va delectati singuri cu jocurile disponibile, fie ca va provocati prietenii la o partida de tenis sau, de ce nu, la una de box. Pretul la care este disponibila consola pe piata romaneasca este de aproximativ 1000 RON, insa pentru a va bucura de toata experienta pe care v-o poate oferi Wii, probabil veti mai cheltui ceva bani cu celelalte controllere si accesorii.

Microsoft Xbox 360- next generation graphics

Poate ca aceasta consola propusa utilizatorilor de gigantul IT Microsoft nu aduce o mare revolutie pe piata de profil. Face, insa, un mare salt calitativ la capitolul conditii grafice. Vorbim despre High Definition (HD) si o experienta vizuala deosebita atunci cind ne delectam cu un joc performant. Evident, pentru asta este nevoie si de un televizor HD, eventual o plasma cu diagonala generoasa. Dar atentie, nu toate Xbox-urile sint capabile HD, Microsoft adaugind aceasta facilitate ulterior lansarii. Asa ca, mare atentie la ceea ce achizitionati (cel mai bine este sa cautati logo-ul HDMI pe cutiile consolelor).

Jocuri si iar jocuri. Plus inca ceva jocuri!

Ce a facut Xbox-ul un succes atit de mare pe piata? Pe linga grafica deosebit de detaliata redata de consola, Xbox ofera un numar foarte mare de jocuri, de la clasicele FIFA sau NBA, pina la FPS-uri realizate in exlusivitate pentru Xbox. In plus, consola de la Microsoft incearca sa ne lamureasca de faptul ca nu strica sa ai posibilitatea sa te joci si online. Si se pare ca reuseste, mai ales ca avem de unde alege. Serviciul XboxLive permite, gratuit (in varianta "Silver") sau contracost (varianta "Gold" - 49,99 dolari pe an) sa va jucati cu prietenii aflati la distanta, sa vizionati filme sau emisiuni TV. Xbox 360 mai poate reda filme in format DVD sau muzica inclusiv preluata de pe diferite gadgeturi, precum iPod-ul. Navigarea pe Internet este si ea "inclusa" in oferta Xbox 360. Consola celor de la Microsoft se gaseste in magazinele romanesti la pretul aproximativ de 1.400 RON

Sony PlayStation 3 - samuraiul high tech

Cu siguranta, PS3 de la Sony a fost unul dintre cele mai asteptate dispozitive tehnologice de catre publicul din intreaga lume. Si nu este lucru usor sa anunti un produs care va provoca "valuri" si sa si poti sa-ti si respecti promisiunile. Sony a reusit, se pare, sa nu tradeze asteptarile clientilor. A venit cu cea mai performanta consola, pe care deja nu o mai putem numi "de jocuri". Un nume mai potrivit ar fi "consola multimedia" aproape completa: player video, player muzical, vizionare foto, navigare Internet etc.

Cel mai ieftin player Blu-ray de pe piata

Sony a lansat, in acelasi timp, si o provocare pentru cei ce sint pe cale de a adopta in sufrageria lor noul format de disc - Blu-ray. Insotita la capitolul dotari de o lista impresionanta de dotari si avind si un design numai bun de etalat in aproape orice livingroom, PS3 are, totusi, citeva puncte mai slabe. Primul ar fi legat de numarul restrins de jocuri disponibile (daca facem exceptie de cele dedicate consolei PS2 si care ruleaza fara probleme pe seria actuala). Al doilea neajuns, dar peste care merita sa treceti si daca va ginditi doar ca veti avea in casa si un player Blu-Ray, este pretul aproximativ 1.900 RON.