Google va distribui gratuit soft-ul Office al Sun Microsystems Zilele trecute, Google a inceput introducerea soft-ului Sun StarOffice, o suita de aplicatii de editare de texte, calcul tabelar si alte aplicatii, in pachetul sau Google Pack disponibil pentru descarcare gratuita.

Pachetul Google continua eforturile companiei de a se dezvolta in alte directii exceptand cautarea online, oferind noi experiente utilizatorilor, atat online, cat si offline. Sun StarOffice, versiune care va concura popularul Microsoft Office, va completa gama de aplicatii gratuite deja oferite de Google clientilor sai, browser-ul Firefox, al doilea nume mondial dupa Internet Explorer al Microsoft si RealPlayer produs de RealNetworks, un player media concurand puternic cu Microsoft Media Player.

StarOffice este versiunea comerciala a programului gratuity OpenOffice conceput de Sun, descarcat pana in prezent de aproximativ 100 milioane de utilizatori. In mod normal, versiunea ar costa 70 de dolari pentru download, dar este distribuita gratuit de Google si, in plus, beneficiaza de numeroase imbunatatiri si de suport tehnic din partea companiei producatoare.