Proiectul de lege a intampinat, in Congres, o opozitie aproape inexistenta, comenteaza Warc.com, citat de NewsIn.

FCC a intampinat cu bucurie acceptarea acestui proiect de lege. "Membrii Congresului au stabilit inca o data ceea ce noi si orice parinte stiam deja: chiar si o singura imagine sau un cuvant poate fi indecent", a declarat presedintele FCC, Kevin Martin.

De cealalta parte, radiodifuzorii au intampinat cu raceala proiectul. "Aceasta taxa porneste de la o premisa falsa potrivit careia orice radiodifuzor este nerabdator sa difuzeze cuvinte vulgare", a declarat Dennis Wharton, purtatorul de cuvant al Asociatiei Radiodifuzorilor Nationali (National Association of Broadcasters - NAB).

Acest proiect de lege contravine unei decizii, luata vara trecuta de o curte de apel din New York, care a respins un proiect de lege similar realizat tot de FCC.

Comisia federala pentru comunicatii din SUA (Federal Communications Commission - FCC) este o agentiei guvernamentala independenta, creata de Congresul SUA. Printre responsabilitatile FCC se numara reglementarea telecomunicatiilor, procesarea aplicatiilor pentru acordarea licentelor, analizarea sesizarilor, dezvoltarea si implementarea reglementarilor in domeniul comunicatiilor.