eBay si-a majorat profitul cu 50% in al doilea trimestru al 2007 Incasarile au crescut in ultimul trimestru al anului pe fondul cresterii accelerate a taxelor care au dinamizat veniturile din licitatii, dar si majorarii segmentului de clienti ai diviziei PayPal. Vanzarile au crescut cu 30%, totalizand 1,83 miliarde de dolari, potrivit declaratiilor oficialilor EBay.

Anul trecut, eBay a reorganizat licitatiile de pe site-ul sau, majorandu-si veniturile la fiecare listare a licitatiilor, prin cresterea taxelor de licitatie. Aceasta mutare discurajeaza utilizatorii care posteaza pe site obiecte putin probabil sa se vanda. Vanzarile unitatii de procesare si plata PayPal s-au marit datorita apelarii frecvente a acestui serviciu de catre companii, dar si de catre persoanele aflate in afara Statelor Unite.

“Se observa o mai buna gestionare a listarilor”, a declarat Martin Pyykkonen, analist la Global Crown Capital in Golden, Colorado.

Reprezentantii eBay au prevazut, pentru cel de-al treilea trimestru, incasari de 31 pana la 33 de centi pe actiune, in ton cu estimarile analistilor de 32 de centi pe actiune. Exceptand amortizarea si alte elemente aferente, veniturile s-au ridicat la 34 centi pe actiune, au declarat oficialii companiei. Stocul eBay a crescut cu 28% in ultimele 12 luni de tranzactionare pe bursa din New York.

Cifra de vanzari EBay pentru cel de-al treilea trimestru se va situa intre 1,78 si 1,83 de miliarde de dolari, comparativ cu estimarile de 1,8 miliarde de dolari, sustine conducerea EBay.