IBM cumpara producatorul de software DataMirror pentru 170 milioane de dolari IBM a oferit 27 de dolari (19,5 euro) pentru o actiune DataMirror, cu 20% in plus fata de pretul de inchidere din 13 iulie, de numai 22,50 de dolari (16,3 euro).

Prin achizitionarea companiei din Ontario, gigantul IBM, avand sediul in New York, va adauga clientelei sale peste 2.200 de nume, incluzand Citigroup si Goodyear Tire & Rubber. Oficialii IBM estimeaza ca noua divizie va contribui cu aproximativ 50% la veniturile companiei in 2010, cu 40% mai mult decat anul trecut.

“Preluarea DataMirror va completa portofoliul nostru de informatii, oferind clientilor o mobilitate mai ridicata in alegerea si utilizarea acestora”, a declarat vicepresedintele IBM, Paraic Sweeney.

Spre exemplu, DataMirror este responsabila de administrarea site-ului Tiffany & Co, cel mai mare producator de bijuterii din Statele Unite, furnizand informatii despre produsele din stoc si timpul in care trebuie completate noile comenzi, a continuat Sweeney.