Cel mai mare operator de telecomunicatii din Austria ataca Romania Telekom Austria, cel mai mare operator de telecomunicatii din tara lui Mozart, a infiintat in Romania firma Jetstream Ro SRL, prin care va administra, in parteneriat cu societatea romaneasca Datek Telecom, serviciile de acces la reteaua principala de transfer de date din Austria, a declarat, citat de NewsIn, directorul Datek Telecom, Lucian Lichi.

Telekom Austria a infiintat compania Jetstream Ro SRL, cu sediul in Bucuresti si un capital subscris de 8,6 milioane de lei. Principalul actionar al noii companiei este Telekom Austria Fixnet Aktiengesellschaft, care detine 99,9% din actiuni. Telekom Austria Fixnet este divizia de administrare a operatiunilor de telecomunicatii fixe din cadrul holdingului Telekom Austria.

Potrivit Monitorului Oficial, Jetstream Ro SRL va fi administrata de Josef Trimmel si Johannes Peintnger. Josef Trimmel este directorul departamentului de access in retea en-gros al Telekom Austria, care este prezenta de peste un an pe piata romaneasca a internetului en-gros, prin intermediul partenerului local Datek Telecom.

Dominata in cea mai mare parte de trei jucatori, piata comunicatiilor electronice din Romania a depasit anul trecut 3,5 miliarde de de euro, si va continua sa creasca intr-un ritm de 20% anual.