Telefonia fixa isi face loc in meniul Cosmote, Orange, Vodafone si Zapp Pe o piata in scadere, Romtelecom, RCS&RDS si UPC Romania vor avea de infruntat o concurenta redutabila din partea operatorilor mobili, care si-au dat seama ca activeaza intr-o industrie extrem de competitiva, cu un nivel ce se apropie de saturatie si in care cresterea nu mai este posibila prin atragerea de noi clienti.

Astfel, in contextul unui climat puternic concurential de pe piata locala de telecom, apare intrebarea fireasca daca analizam aceasta tendinta ca o dorinta a operatorilor de a castiga cota de piata ori aceasta mutare trebuie privita ca parte a unei strategii intalnita la nivel global, aceea de a oferi servicii bundled de tipul telefonie fixa, telefonie mobila, conectare la Internet si servicii TV.

La inceputul acestei saptamani, Vodafone Romania a lansat un serviciu de telefonie fixa destinat utilizatorilor persoane fizice, disponibil si pentru companiile mici si mijlocii. Potrivit Lilianei Solomon, CEO-ul Vodafone Romania, operatorul tinteste intreaga piata, chiar si utilizatorii existenti de telefonie fixa.