eBay renunta la serviciile Google In timp ce eBay isi pregatea conventia anuala si petrecerea pentru cateva mii din cei mai mari vanzatori ai site-ului de licitatii, Google a decis ca ar fi o idee mai buna sa ii invite pe aceiasi oameni la o petrecere proprie. Nu orice fel de petrecere, ci una pentru promovarea Google Checkout - un sistem de plati care concureaza cu serviciul companiei eBay, PayPal. In stilul cunoscut, invitatiile Google promiteau "mancare gratis, bautura gratis, muzica live gratis - chiar si masaje gratis".

Miscarea gigantului Google nu i-a convenit lui eBay, care a anuntat miercuri ca isi retrage toate anunturile publicitare postate pe renumitul motor de cautare. Potrivit Nielsen/NetRatings, eBay este cel mai mare cumparator de publicitate pentru Google.

Purtatorul de cuvant al eBay a refuzat sa comenteze daca retragerea anunturilor publicitare a avut vreo legatura cu petrecerea organizata de Google. Acesta a precizat doar ca eBay face un test de redirectionare a fondurilor de marketing.