AMD (Advanced Micro Devices) a declarat ca a inceput livrarea pentru seriile de procesoare grafice ATI Radeon HD 2400 si ATI Radeon HD 2600, relateaza publicatia electronica Digitimes.

Placile video bazate pe aceste procesoare ar putea fi disponibile la retailerii online, conform companiei, in citeva saptamini.

Acestea vor veni de la companiile cu care produc placi video pentru ATI, printre care Asustek Computer, Club 3D, Diamond Multimedia, Gecube, Gigabyte Technology, HIS, Micro-Star International (MSI), Palit PowerColor, Sapphire si VisionTek, a precizat AMD.

Ambele procesoare se bazeaza pe tehnologia UVD (Unified Video Decoder) de la AMD. UVD este o functie hardware care redistribuie o parte din decodarea video din procesorul computerului in cel al placii video, intr-o incercare de a obtine rate mai scazute de consum de energie in sistem.

UVD este proiectat pentru a fi folosit intr-o serie de aplicatii video, precum vizionarea filmelor Blu-ray, HD DVD sau standard, conform AMD. ATI Radeon HD 2400 si ATI Radeon HD 2600 vor fi disponibile pentru sistemele desktop la scara larga. Seria ATI Radeon HD 2000 a fost lansata pe 14