Guvernul este dispus sa plateasca 80 de dolari fiecarei gospodarii americane pentru a ajuta la achizitionarea unui astfel de dispozitiv.

Februarie 2009, data la care antena clasica va deveni istorie Astfel, incepand cu 17 februarie 2009, antena clasica de pe televizor sau acoperisul casei, inca prezenta in una din cinci locuinte americane, va deveni istorie. In aproximativ 20 de luni, posturile de televiziune locale vor inceta transmisia semnalului analog, in favoarea digitalului. Clientii vor beneficia de o imagine mai clara, iar televiziunile vor putea transmite mult mai usor in format digital.

"Acest moment reprezinta sfarsitul unei ere de aproape 60 de ani de televiziune conventionala", a declarat, citat de IHT, Richard Wiley, fost presedinte al Comisiei Federale de Telecomunicatii in anii '90. "Este timpul televiziunii digitale si totusi sunt persoane care nu s-au pregatit pentru aceasta ori nu s-au informat suficient", a adaugat Wiley.

In Statele Unite, aproximativ 20 de milioane de oameni apeleaza inca la televiziunea clasica pentru a vedea show-ul David Letterman sau serialul "Desperate Housewifes". Guvernul avertizeaza ca , in viitorul apropiat, acestia vor trebui sa utilizeze un convertor sau sa opteze direct pentru televiziunea de inalta definitie pentru a-si putea viziona emisiunile preferate. Persoanele care au deja televiziune prin cablu sau satelit nu vor fi afectate de noua ordonanta.