"Romania a figurat in studiile Gartner, pana acum, mai mult prin intermediul informatiilor culese indirect. Din septembrie, rapoartele Gartner vor include informatii mult mai detaliate despre Romania", a declarat pentru NewsIn directorul regional pentru Cehia, Slovacia si Romania, Oldrich Priklenk.

Gartner are deja in Romania circa 30 de clienti, dintre care aproape o treime sunt companii romanesti. Valoarea medie a unui contract cu Gartner este pentru o companie mare intre 50.000 si 100.000 de euro pe an, a precizat Priklenk.

"Aplicam, la intrarea noastra in Romania, aceeasi strategie pe care am folosit-o cand ne-am inceput activitatea in Republica Ceha. Abordam direct primele cinci companii din fiecare sector (energetic, telecomunicatii, etc). Operatiunile din Romania ale companiei vor fi coordonate, pentru inceput, de la Praga. Dorim ca, pana la sfarsitul anului, sa gasim un account manager roman si sa infiintam un birou in Capitala", a spus Priklenk.

Directorul pentru Romania a mai spus ca Gartner cauta in tara oameni care sa realizeze masuratori ale competentelor IT din companii. Firma nu va avea deocamdata analisti in Romania, ci numai personal care sa culeaga informatiile, sa intocmeasca ratinguri de companie si sa organizeze evenimente IT.