Fondurile de investitii cauta bani pentru preluarea JVC In cazul in care Texas Pacific Group nu va gasi foarte curand o sursa de imprumut, licitatia pentru cumpararea JVC va fi redeschisa, relateaza New York Times. Fondurile de investitii cu capital de risc ridicat isi finanteaza achizitiile printr-o combinatie de imprumuturi externe si capital propriu. Imprumuturile externe au, in general, ca sursa bancile.

Problema consta in faptul ca bancile refuza sa finanteze TPG pentru cumpararea JVC deoarece nu considera ca fondul de investitii va reusi sa intervina pozitiv in evolutia companiei care a inregistrat patru ani consecutivi de pierderi.

Pana acum, TPG a reusit sa inchida mai multe tranzactii pe teritoriu japonez, cea mai recenta fiind achizitia, in luna martie, a producatorului de jucarii Tomy Co. Ltd, companie care valoreaza in prezent 93 de milioane de dolari.

Potrivit specialistilor, lucrurile nu par a se rezolva la fel de usor si in cazul cumpararii JVC. Matsushita Electric Industrial, cel mai mare producator mondial de aparate electronice de uz casnic, incearca sa-si vanda partea sa de 52,4 % din JVC datorita pierderilor pe care acesta le cauzeaza companiei.