Romtelecom ar putea conecta scolile la Internet prin propriul program de investitii Conducerea Romtelecom a prezentat planurile companiei de a investi peste jumatate de miliard de euro intr-o retea de generatie urmatoare si internet de mare viteza (Next Generation Network), care va permite clientilor sai sa beneficieze de servicii de acces la internet, continut multimedia si telefonie, la preturi mai competitive. Investitiile vor fi realizate integral din fondurile proprii ale companiei. Pentru derularea unui astfel de plan de investitii, Romtelecom a explicat importanta unui cadru de reglementare corect si predictibil, care sa permita companiei recuperarea investitiilor planificate.

Romtelecom va prezenta, in perioada urmatoare, Guvernului informatii detaliate cu privire la capacitatea sa de a asigura accesul la internet in scolile din Romania (ca urmare a derularii propriului plan de investitii), astfel incat Guvernul sa poata evalua daca se va impune elaborarea unor proiecte speciale prin care Guvernul sa asigure conectarea la internet a tuturor scolilor din Romania.

Premierul Tariceanu a declarat potrivit NewsIn ca Executivul este dispus sa incheie un parteneriat cu firme din domeniu, interesate de realizarea acestui proiect, potrivit comunicatului remis de Guvern la finalul intrevederii. Seful Executivului a decis constituirea unui grup tehnic de lucru format din reprezentanti ai ministerelor educatiei, comunicatiilor si tehnologiei informatiei si ai CFR, pentru identificarea unei solutii privind conectarea scolilor la Internet.