Richard Sylvestre, in varsta de 43 de ani din Massachusetts, a instalat malware pe sistemele European Planning and Operations Command Center din Neapole, care coordoneaza operatiunile Flotei a sasea americane din Marea Mediterana. Ulterior, acesta a declarat investigatorilor ca a fost motivat de pierderea unei licitatii importante cu armata de catre compania Ares Systems International, pe care acesta o detine.

"Daca nu putem avea incredere in persoane cu nivel inalt de autorizare, ce ramane de facut?" a argumentat Judecatorul de District Rebecca B Smith, la pronuntarea sentintei. Audierile au avut loc la Norfolk, Virginia, una dintre cele mai mari baze ale Marinei Americane.

Reteaua de computere afectata era folosita pentru a urmari si intregistra pozitia si deplasarile planificate ale submarinelor americane si aliate. Un submarin nuclear care se deplaseaza cu viteza maxima pe sub apa are o capacitate scazuta de a evita coliziunile, pentru ca sonarul este aproape inutil din cauza fluxului de apa de pe invelisul exterior. Din acest motiv este raspandita practica de a calatori folosind un sistem de control centralizat al traficului, care gestioneaza date privind toate deplasarile planificate. Un astfel de sistem a fost atacat de Sylvestre.