Aceasta tehnologie ajuta dezvoltatorii de site-uri sa includa cu usurinta in paginile web animatii care contin clipuri video, grafica vectoriala, imagini si text. Silverlight afiseaza in paginile web clipuri video bazate pe formatul WMV al Microsoft, potrivit NewsIn.

Potrivit reprezentantului Microsoft Tim Sneath, tehnologia Silverlight permite playback-ul simultan al mai multor clipuri video in aceeasi pagina web, fara a se inregistra incetiniri sau alte scaderi ale performantei. De asemenea, Silverlight permite folosirea un clip video ca fundal (sau textura) pentru orice tip de obiect 2D, care poate avea forma rectangulara, neregulata sau chiar rotunda. in acest fel, se pot realiza efecte vizuale care nu sunt posibile cu tehnologia Adobe Flash.

Silverlight poate include continut generat dinamic de catre server si poate accesa continut din bazele de date prin intermediul limbajului JavaScript, ceea ce da posibilitatea realizarii de aplicatii software complexe care sa ruleze in paginile web.